SISTE NYTT

El-bus til Esbjerg er i ferd med å installere IT-utstyr fra adibus

Nye elektriske busser i Esbjerg optimalisert med IT fra adibus

Tide buss er nå på gang med 32 nye el-busser til Esbjerg. El-bussene kommer på gaten den 12. Desember 2021, men alleredet nå blir bussene klargjort med installasjon av topp moderne IT utsyr fra Adibus.

 

Tide Buss har vunnet en langvarig kontrakt på 10,5 år,med mulig forlengelse på ytterligere 2 år. Hver buss kommer til å kjøre godt og vel 4000 timer pr år, så kravene til kjøre optimering er store på alle fronter.

 

Til å hjelpe Tide Buss med dette, har Tide Buss og Adibus ingått et samarbeid, der Adibus skal levere en rekke tekniske løsninger som skal bidra til lavere drfits kostnader og redusert CO2 avtrykk

 

“Det er snakk om state of the art løsning innen buss IT” uttaler Henrik Eriksen fra Adibus. “ Vi har alleredet lang erfaring med driftsoptimeringsløsninger, ikke minst i forhold til El-busser”. Bussene i Esbjerg blir utstyrt med den seneste teknologi. Vi har så langt hatt et fortreffelig samrbeide med Tide Buss vedr utvikling/tilpassning av våre løsninger. Netopp innenfor El-busser skjer der en rivende utvikling, og med de rette IT løsninger er det muligt å optimere og trimme driften betraktelig, så økonomi og bærekraft går hånd i hånd. Vi gleder oss til implementeringen som kommer til å foregå i de kommende måneder."

 

 

 

Bussene er bl.a utstyrt med:

 

  • Eco-drive løsning – som bidrar til redusering av strømforbruk
  • Sanntidsløsning – som utover å kunne gi passasjerer og sjåfør viktig informasjon vedr destinasjoner, forsinkelser, korrespondanse muligheter osv, også kan bidra til kjøre optimering,
  • Infotainment – som publiserer sanntidsinformasjon til bussens skjermer, som neste stop, korrespondanse ved neste stopp, og evt forsinkelser.

 

Steen Rugge fra Tide Buss sier “Vi gleder oss til å sette de nye el-busser i drift i Esbjerg, og bidra ytterligere til den grønne omstilling, og ikke minst dra nytte av de nyeste IT løsninger innenfor drift av elektriske busser.”



Se vårt nyhetsarkiv